Världens bästa fiskeplatser

Världens bästa fiskeställen

Prince Edward Island, Kanada

Kanadas minsta provins, men hem för några av de största fiskarna. Hem för flera rekordfångster av blåfenad tonfisk. 1979 fångades världens största av denna fisk. Hur mycket vägde den? Nästan 700 kg! Men det är inte allt, fler fiskar över 450 kg har fångats här än någon annanstans i hela världen. Känner du dig redo för din livs största strid? Då är det här fiskestället något för dig. Enligt lag måste du släppa tillbaka all fisk du fångar, men båtar brukar få behålla en till två fiskar per säsong.

Belize

Sol, bad och massvis med fiske. Belize är hem för ett av världens största barriärrev med en längd på hela 300 km. Belize barriärrevet är hem för en myriad av olika land och havsdjur och sägs vara ett av världens mest mångfasetterade ekosystem. Det är alltså ingen överraskning att landet är ett utmärkt resmål för alla fiskälskare. Det är svårt att hitta ett bättre fiskeställe för fisk som Bening, Megalops och taggmakrillar. Landet erbjuder sina besökare vackra och anrika boenden och hotell som de skyddar med stor passion. Många av dessa tillflyktsorter och stugor tillgodoser även många av fiskares behov. Med allt från guidade fisketurer till fiskebåtar perfekta för fiske bland barriärreven.

Bermuda

Det går inte att avsluta en lista med världens bästa fiskeställen utan att ta med Bermuda. Ögruppen är ett brittiskt utomeuropeiskt territorium inom relativt kort flygavstånd till både Nordamerika och Europa. Dess soliga klimat och relativt unika läge gör det ett populärt resmål och bostadsmål för de med tillräckligt mycket pengar i fickan. Har du inte tillräckligt många miljoner i fickan kan det vara bra att fixa ett bostadslån likt det jag själv skaffade via bästabolån.nu. Annars finns det gott om hotell och boenden som är fokuserade på fiske som du kan bo under din vistelse.

Vill du fånga en fantastisk blå spjutfisk finns det få ställen som ger dig en bättre chans än på Bermuda. Landet har till och med vunnit den dagslånga globala tävlingen ”World Cup Blue Marlin Championship” åtta gånger under 27 år. Där två blå spjutfiskar över 500 kg har fångats. Förutom denna exotiska fisk kan du även hitta dess vita variant samt wahoo och gulfenad tonfisk. Resan dit från den amerikanska östkusten är drygt 3 timmar och är ett perfekt resmål under juni till augusti då du har stört chans att träffa på de största bamsingarna.