Fiske i Sverige

Att fiska är en mycket populär aktivitet i Sverige. Det finns många olika sorters fiskar som kan fångas i Sverige, bland annat öring, lax och gädda och landet har ett stort antal sjöar och floder som är perfekta för fiske.

Att tänka på innan du fiskar i Sverige

Det finns några saker som du behöver veta innan du åker och fiskar i Sverige. Först och främst måste du skaffa dig ett fiskekort. Du kan köpa en daglig, veckovis eller årlig licens i de flesta sportbutiker, och du måste också se till att du känner till de regler och bestämmelser som gäller för fiske i Sverige. Det funkar precis som andra licenser, som till exempel spelinspektionens licens för spel, klicka här för mer information.

Sjöfiske i Sverige

När du väl har fått din licens finns det några bra fiskeplatser i Sverige. En av de mest populära sjöarna för fiske är Vänern, som är den tredje största sjön i Europa. Denna sjö är känd för sitt stora bestånd av gädda, samt lax och öring. Andra populära fiskeplatser är Mälaren och Mälaren, som båda ligger i Stockholmsområdet.

Havsfiske i Sverige

Om du planerar att ägna dig åt havsfiske är Sveriges västkust ett utmärkt ställe att börja på. Det finns många olika fiskarter som kan fångas utanför den kusten, inklusive torsk, sill och makrill.

Fiske är en avslappande aktivitet

Fiske i Sverige är ett utmärkt sätt att koppla av och njuta av naturen. Med lite planering och förberedelser kan du få en fantastisk tid med fiske i Sverige.

Då är det bäst att fiska i Sverige

Den bästa tiden att fiska i Sverige beror på vilken typ av fisk du vill fånga. Laxsäsongen börjar till exempel i juni och pågår till september.

Om du är ute efter gädda är den bästa tiden att fiska från maj till oktober. Öring kan du fånga året runt, men den bästa tiden är från april till september.

Makrillfisket är bäst från juni till augusti, medan torsk- och sillfisket är som bäst från september till november.

Vilken utrustning behöver du för att fiska i Sverige?

Vilken typ av utrustning du behöver för att fiska i Sverige beror på vilken typ av fisk du vill fånga och var du planerar att fiska. Om du till exempel vill fiska lax i en flod behöver du en annan utrustning än om du planerar att fiska gädda i en sjö.

I allmänhet behöver du dock en viss grundläggande fiskeutrustning, t.ex. ett spö, lina, krokar och bete. Du kan också behöva några mer specialiserade utrustning, t.ex. nät eller waders, beroende på var och hur du planerar att fiska. Du kan köpa all utrustning du behöver i de flesta sportbutiker eller på nätet.

Var ska du bo när du fiskar i Sverige?

Det finns många olika boendealternativ om du planerar en fiskeresa inom Sverige. Om du vill campa finns det många campingplatser i närheten av populära fiskeplatser.

Om du föredrar att bo på hotell eller självhushåll finns det också många alternativ. Du kan hitta boende i de flesta svenska städer, liksom i mer lantliga områden.