Fiskeutrustning för en lyckad fisketur

Att välja rätt utrustning för sin fisketur är A och O. Utbudet är stort och finns i alla prisklasser från 50 till 50 000 kronor. Detta varierar helt med vilken typ av fiske man inriktar sig på, sport- eller fritidsfiske. Oavsett om man är nybörjare eller erfaren fiskare finns det vissa tillbehör man inte får missa.

Är det värt att lägga mer pengar på viss utrustning? Ja och nej. När du väljer utrustning är det viktigt att tänka på kvalitén och sanningen ligger oftast i att ju mer pengar du lägger ner på utrustning, desto bättre kvalité erhåller du.

Att välja rätt fiskeutrustning är så klart avgörande och har stor betydelse. Det ska vara anpassat efter var du fiskar, vad du fiskar efter och vilken säsong du ger dig ut. Vanligaste fiskemetoderna under sommartid är antingen dragrodd, spinnfiske eller flugfiske. Kom ihåg att kolla linorna på spöna så det inte finns några knutar innan du börjar fisket. Knutarna gör att linan lättare går av om man får en större fisk på kroken.

Förutom spö, rulle och lina i hållbar kvalité finns det mycket annat att tänka på också. Draget/kroken är något många samlar på. Satsa istället på ett fåtal drag/krokar av bättre kvalité och med olika fiskarter som ändamål. Några av de olika sorters fiskedragen är wobbler, skeddrag, spinnare, jigg och jerk bait. Har du mindre kunskap om dessa så läs på innan du köper hem ditt fiskedrag då olika fiskarter hugger på olika typer av drag.

Annat att tänka på är att hålla sig torr och varm under fisketuren för att kunna njuta och slappna av. Utrustning så som skalkläder, utekök och tält finns både att köpa och hyra på flera ombud. Glöm inte att ta med kompass, karta, skydd mot mygg och knott, håv, peang och kniv. Gör en checklista innan du ger dig ut för att undvika att glömma kvar något hemma.