A till Ö när det gäller fiskekläder

Det är mycket att tänka på när man ska ge sig ut på fisketur och det är lätt att fokusera på annat än just kläder. Faktum är dock att kläder är ett av de viktigaste tingen att prioritera. För att uppskatta nöjet i fisket är det viktigt att man har varma och vattentäta kläder men också för att det kan vara livsavgörande om man trampar snett i ett vattendrag. Här kan du läsa om det viktigaste när det kommer till fiskekläder.

  • Underställ

När det kommer till underställ är det viktigt att tänka på att ha ett som är bekvämt och som håller dig varm. Tänk på att aldrig välja ett underställ som är gjort av bomull. Bomull drar nämligen till sig fukt vilket resulterar i blöta kläder som tar lång tid att torka.

  • Jackor

Det finns olika typer av jackor för olika ändamål. Vadarjackor som generellt är lite kortare i midjan används vanligtvis tillsammans med vadarbyxor. Skaljackor som är tunnare och ofta vattentäta, bra vid fiske i sommarvärmen och sedan finns även västar som ofta har flera fickor för fisketillbehör.

  • Byxor

Generellt när det gäller fiskekläder ska man tänka på att det ska vara vattentätt material, framförallt när det gäller jackor och byxor. Det ska vara smidigt att ta sig fram i naturen och material som inte drar åt sig fukt. Utbudet av fiskebyxor är stort och finns också i olika kategorier, skalbyxor, vadarbyxor och överdragsbyxor. Hitta det som uppfyller dina behov.

  • Fötter

Fötterna och händerna är de som påverkar vår kroppstemperatur mycket och därför är det viktigt att tänka på vad för skor man väljer. Vare sig man ska ha ett par vattentäta stövlar eller rejäla kängor så har märket Viking stort utbud för bekväma och täta skor.

  • Flytoverall

En av de viktigaste investeringarna när det kommer till fiskekläder är en flytoverall. En flytoverall är livsavgörande om olyckan skulle vara framme och håller dig dessutom varm och torr i alla väder. Perfekt om man fiskar i hav eller i en stor insjö där vädret snabbt kan ändras.