Fiskeresor

För en tid sedan skrev vi ett inlägg om vilka som är världens bästa fiskeplatser enligt oss. Nu hade vi tänkt att dyka ännu djupare i internationella fiskeorter genom att ägna den här uppdateringen om vilka fiskeresor inom Europa som vi tycker är värda att kolla upp.

Vi börjar med de bästa fiskeresorna hemma i Sverige. Sverige har några helt fantastiska platser med otroligt bra fiske. Man ska inte gå över ån efter vatten, som ni vet. Det finns researrangörer som erbjuder fiskeresor över hela landet, men det beror en hel del på vilken typ av upplevelse du är ute efter. De flesta inhemska fiskeresorna är planerade enligt så kallade ”rutter”. Det vill säga att man följer en på förhand utstakad väg med de bästa platserna för fiske. I Norrland är rutterna inriktade på de stora åarna och floderna, längre söderut finns det otroliga sjöar som lockar många besökare, vid ostkusten har vi vackra områden med skärgården och alla möjligheter som erbjuds med det.

Är man ute efter lite mer exotiska resmål så finns det en uppsjö av alternativ. Givetvis får man vara beredd att betala lite mer då också. Vill du ge dig iväg på en internationell fiskeresa men saknar de ekonomiska möjligheterna för det i dagsläget kan vi tipsa om sidan snabbalån.net där marknadens bästa snabblån finns samlade. Bra upplägg med schyssta villkor helt enkelt.

Vårt kära grannland i väst, Norge, har helt underbara miljöer med fantastiskt fiske till en inte alltför dyr peng. Åker du till Norge på fiskeresa vill vi varmt rekommendera att du besöker Trøndelag. I Trøndelag finns nämligen den unika möjligheten att kombinera fiske i de vackra fjordarna med ett äventyr ut till norska havet. Du lär definitivt få både lax, röding och forell på kroken!

Åker vi lite söderut så har faktiskt Holland några oupptäckta fiskepärlor. Här finns mängder med små floder och sjöar som tusentals fiskeentusiaster besöker varje år. Tack vare det rika fiskebeståndet så är det många som får napp här. Mestadels är det gädda och gös som fångas här.

Till sist vill vi slå ett slag för det spännande sportfisket som erbjuds på Gran Canaria! Inte nog med att det här bjuds på vackra miljöer och ett underbart klimat, fisket är också oslagbart. Här kommer du ha chans att fånga allt från svärdfisk till barracuda. Ett måste för fiskeentusiasten!