Djuphavsfiske

Att fiska i Costa Rica är känt som en av världens bästa platser för sportfiske med över 95 världsrekord i bakfickan. Där bjuds det på breda kuster och ett flertal floder med djupa blåa hav och vacker natur. Costa Rica tror också stark på bevarandet av sin fisk vilket gjort att de uppmuntrar att spjutfiskar och all fisk som inte är ätbar och hamnat i nätet eller på kroken ska genast släppas tillbaka i vattnet. Detta har gjort det möjligt för Costa Rica att vara extra känt för sitt fiske av spjutfiskar eftersom mängden och hälsan av dem gör det mycket tillfredställande att vara dem på jakt.

Det som lockar många att fiska just på Costa Rica förutom den otroliga naturen, är att allt från experter till nybörjare kan få en bra fiskeupplevelse där, även familjer och par kan finna glädje i att välja detta som sin fiskedestination. Medans det krävs en fiskelicens för att få fiska någonstans, kostar det endast $15 per person och vecka, $30 för en månad eller $50 för ett år vilket låter dig fiska både i söt-och saltvatten, nära och utanför kusten. Glöm inte heller att ta en båt ut från kusten för att få fiska de mäktiga fiskarna, det är garanterat en minnesvärd upplevelse.

Djuphavsfiske är väldigt populärt där platser som Los Sueños och Marina är de bästa platserna för både fiske nära kusten och långt utanför. Att få upp djuphavsfiskar kräver ingen större utmaning för den som är van med djuphavsfiske. Med sina ovanligt lugna vatten och konstant bra tillförsel av fisk året runt är det en säker plats på att fånga ett flertal fiskar. Medan det är fiskesäsong året runt finns det säsonger beroende på vilken fisk du vill fånga, till exempel spjutfiskarna syns till mellan december till maj, men har sin höjdpunkt runt juni och juli.