Börja fiska

Tycker du att fiske verkar intressant, men aldrig testat? Det kan vara lite motigt att köpa fiskeutrustning och ge sig ut för att börja fiska om man inte vet vart man ska börja, eller hur man ska göra för att komma igång. För att underlätta lite för er nybörjare tänkte vi därför ge dig några grundläggande tips på vad som kan vara värt att tänka på.

För det första ska du ha i åtanke att det inte är någon tävling i vem som har den senaste utrustningen eller de bästa kläderna. Alla måste börja någonstans och vi rekommenderar dig därför inte att köpa en dyr uppsättning med fiskeutrustning utan att veta huruvida du verkligen fastnat för fiske eller inte. Det kan bli en dyr och oklok investering om det visar sig att du inte gillar fiske.

Tre fiskespön

För det andra är det viktigt att du klargör vilken typ av fiske du vill hålla på med. Är det enkelt metfiske, sportfiske eller kanske havsfiske? Utrustningen du införskaffar måste ju givetvis matcha det fisket du vill bedriva. Om du inte är helt säker så kan du se efter vilka möjligheter det finns i din näromgivning. Alltså, bor du till exempel nära en älv så kan sportfiske vara en idé att inrikta sig på.

För det tredje skulle vi rekommendera dig att engagera någon mer i din nya hobby. Det är alltid roligare att göra saker tillsammans och om du får med dig någon ut på en fisketur så är det dels en trevlig social aktivitet och dels så kan det bli ett nytt intresse som du och din vän kan dela tillsammans. Har du ingen kompis som du tror kan vara intresserad så kan du alltid fråga någon i familjen. Alla gillar att fiska, det är vi säkra på. Däremot är det inte alla som vet om det än. Gör något åt den saken!