Njuta av fiske

Att fiska är balsam för själen, och alla kan göra det. Det är oerhört avkopplande att sätta sig ner vid en bäck och fiska. Du kan meta, kasta med drag eller flugfiska. Människan har fiskat i alla tider. Mestadels för att få mat på bordet, men även för att det är oerhört roligt. Och man får komma ut. Det finns många människor som har stressade jobb idag. Då kan fiske som terapi fungera utmärkt för att slappna av och tänka på någonting annat för en stund.

Någonting som är viktigt att veta innan du åker ut för att fiska någonstans är att det finns viktiga fiskeregler att följa. Man får exempelvis inte fiska överallt, ibland krävs det att du måste ha ett fiskekort. Ofta i sjöar där man har planterat in ädelfisk, detta måste alltid kontrolleras innan du börjar fiska. Om du fiskar i en sjö som kräver att du har betalat för ett fiskekort men inte har köpt något kort riskerar du att förlora all din utrustning, du kan till och med få böter. Länsstyrelsen har fiskebestämmelser i ditt län där du kan se vad som gäller.

Om du ska ut och fiska kan det vara klokt att ta med någonting gott att dricka eller tugga på, myggmedel och ordentliga skor. Väljer du att kasta efter större fisk är det klokt att ta med sig en håv. Det kan vara lite knepigt att veva in en storgädda utan håv. En kniv och en påse kan också vara bra att ha med sig om man planerar att ta med sig eventuell fångst hem.