Tre bästa fiskedestinationerna i Skandinavien!

Här i Skandinavien så finns det gott om fiskemöjligheter då landskapet är fullt av vatten. Vart man än åker så finns det stora hav, djupa sjöar, floder, och älvar. I Skandinavien finns det helt enkelt fullt av fisk överallt. Att fiska har alltid varit viktigt för överlevnad, redan på stenåldern så bidrog fisket till en stor del av människors föda.

Fiska i Mörrum, Sverige

I Mörrum nere i södra Sverige så finner du otroligt fiskrika vatten, omringade av en natur som inte går av för hackor. Här har du chans att fånga både silvriga laxar och stora foreller och du kommer möta många andra gemytliga fiskare. Boka en resa till Mörrum för den bästa flugfiskeupplevelsen i södra Sverige. Fiskesäsongen är lång och sträcker sig från tidiga mars till sena september, precis innan hösten knackar på dörren. I Mörrum finns det många organisatörer att boka allt från boende till fiskekort med.

Fiska i Lofoten, Norge

Vill du åka på en riktig fiskeupplevelse så är det Lofoten du ska ta dig till. Förutom att Lofoten är otroligt vackert beläget, så finns här ett av världens bästa fiskevatten. Ett sportfiske lika bra som i Lofoten finner du ingen annanstans. Det här hit Golfströmmen transporterar sitt varma vatten. I Lofoten kan du kan fiska kolja och hälleflundra, och dessutom finns det sej och enorma stim av torsk under höstkanten. Torsken är Lofotens kännetecken av det sägs finnas fiskar upp mot 25-30 kilo.

bästa fiskepaltserna

Fiska i Lappland, Sverige

Är du sugen på att fiska under natten, på ett ställe där solen aldrig går ner och ljuset aldrig försvinner? Isåfall så ska du bege dig till nordligaste norr och fiska i Lappland. Här finns det många vackra, brusande fjällälvar att fiska i. I Kalixälven, som börjar i Nikkaluokta mitt ute i vildmarken, kan du fånga gädda, abborre och öring. I Luleåälven kan du fånga gädda och harr. Missa heller inte Lainioälven som har riktigt bra laxvatten.