Fiskelycka under campingsemester

Det finns inget som är så skönt som att komma ut i naturen i sommarvärmen. Den friska luften, den gröna skogen och ljudet av fågelkvitter. Fritidsfiske är något många lockas allt mer till under sommartider och en del väljer även att göra längre resor för att finna fiskelyckan. Här är bästa tipsen för dig som är intresserad av att campa när du åker och fiskar.

Varje år ägnar över 1,5 miljoner svenskar sin lediga tid till fritidsfiske. Att det är så populärt är inte konstigt med tanke på det stora utbudet av Sveriges sjöar, kustvatten och vattendrag. Kanske är du en av dem som är intresserad av att campa och fiska vid en av Sveriges sjöar i sommar? Vare sig du är nybörjare eller erfaren fiskare så finns det vissa saker att ha i åtanke.

Åker du och campar vid en ny sjö är det bra att läsa på innan. De flesta insjöar och vattendrag kräver fiskekort eller godkännande från markägaren idag så se till att kontakta den lokala fiskevårdsföreningen, eller markägaren där du vill fiska. Som tur är finns allemansrätten i Sverige vilket ger möjligheten att vara på någon annans mark, tillfälligt och hänsynsfullt. Du får alltså passera någons mark på vägen till en fiskesjö.

Andra saker att tänka på är att ta med sig alla tillbehör som kan behövas. Kläder, mat fiskeutrustning; spö, bete, lina, krok, flöte, kniv, håv och allt därtill. Sen är det så klart också viktigt att tänka på att respektera naturen. Att lämna platsen precis så som den såg ut när man kom och inte lämna kvar fiskelina eller sopor i naturen.

När det kommer till camping är det viktigt att tänka på om campingplatsen är med i SCR (svenska camping riksförbundet). Om så är fallet behöver du ett campingkort som ger dig rättigheten att bo där. Ett sådant kort får man vid första campingen helt gratis men det är en årsavgift som gäller och att kortet är aktiverat år till år.