Det har kommit många spännande sportfiskenyheter 2018

För sportfiskare har det kommit många spännande nyheter under 2018 som kommer göra det mycket roligare och enklare när det är dags att fånga gammelgäddan!

Shoppa loss ordentligt!

Att surfar runt på olika sajter som erbjuder utrustning och annat spännande för sportfiskare är alltid lika roligt och man blir otroligt sugen på att shoppa loss. Precis som för barn när de kommer in i en godisbutik, men sin partner skulle säkert inte gilla det särskilt mycket. Så det gäller att tygla sina lustar när prylarna lockar och pockar!

Ny Multirulle – den bästa en fiskare kan ha

Något som lockar extra mycket nu inför fiskesäsongen, det har ju varit lite för varmt för fisken att nappa nu i sommar. Är att införskaffa en helt ny multirulle, Daiwa Coastal TW 200HS 7.3:1, som multirulle en nyhet i sportfiskeverkar vara något ut över det vanliga och är nyhet nu inför hösten. Den passar utmärkt att fiska med i saltvatten, men funkar lika bra att försöka få gammelgäddan att nappa.

Det coola är att rullen är helt och hållet tillverkad i materialet A7075, som är flygplansaluminium. Vilket kommer ge perfekta kast då kastlängden ökar, samt noggrannheten. Så den kommer definitivt hamna i kundkorgen inom det närmaste.

Vadarset- 2018 års snyggaste och mest praktiska

Nästan ett måste är det nya vadarsetet från Kura då ny teknik har används. Det är nämligen så att istället för att sy sömmarna, har man svetsat dem. Vilket gör att man slipper bli våt med läckande och otäta sömmar. Vadarna består av ett material som är lätt och smidigt, som gör att man som fiskare kan röra sig obehindrat. Detta samtidigt att setet är slittåligt och klarar många strapatser ute i älvarna. Dessutom torkar dem snabbt, samt att vadarna inte heller blir knöliga och stela. Fiskaren kan känna sig som fisken i vattnet!

Skorna-utgör en stor del av vadarsetet

Skorna som ingår i vadarsetet, är vadarkängor med en gummisula som är mycket lätt, vilket gör att de påminner om vanliga kängor för att vandra med. Själva gummisulan som var en revolutionerande nyhet år 2016 har förbättrats ytterligare, som kommer garantera att man hålla torr och varm om fötterna. Framför allt att man riskerar inte att halka och tappa fotfästen, för det är ingen som gillar bli blöt som en dränkt katt när man fiskar för fulla muggar.

Göra en lista för 2018

Det enklaste är att göra en lista på alla måsten bland de spännande nyheter som dyker upp nu under 2018. Överst på listan hamnar sådana saker som man verkligen ”behöver”, för att sedan ha sådant som inte är lika brådskande att införskaffa sig. Därefter gäller det att lyckas övertala sin partner varför man behöver har prylarna.

Det bästa är att säga att man kommer vara borta en helg då och då, som gör att partnern kan umgås med sina vänner i lugn och ro. Vilket är ett bra argument för att kunna köpa de sakerna som man vill ha med gott samvete och utan att det blir sura miner där hemma. Efter att man har gjort listan är det dags att planera fisketurerna, som också är så jätteroligt att göra. Vilken underbar höst det kommer bli!